MIERE DE RAPITA 390G
Mierea de rapiţă este prima miere extrasă ȋn anul apicol, avand o culoare galben pal spre alb și o textura cremoasă. Datorită conţinutului ridicat de glucoză, mierea de rapiţă se cristalizează rapid, ȋn cȃteva zile după ce a fost extrasă. In compoziţia ei intră coenzima Q3, aceasta ajutȃnd ȋn tratamentul osteoporozei. Totodată, mierea de rapiţă stimulează buna funcţionare a ficatului și a rinichilor și ajută la scăderea colesterolului rău din sȃnge.
Mierea de rapiţă are o umiditate mai mare decȃt cea a altor sortimente de miere, dar și un conţinut mai scăzut de minerale. Glucoza se găsește in proporţie de circa 48%, iar fructoza ȋn proporţie de 44%; alte tipuri de zaharuri nu depășesc 4,5%. Are un pH destul de mare, iar aciditatea este redusă.
ATENTIE! Mierea cristalizează după o anumită perioadă. Este un proces natural, fără ca prin aceasta caracteristicile mierii să fie diminuate și este un indiciu al calităţii produsului!
Valori nutriţionale (100g): glucide 82.4g (din care fructoză 41g, glucoză 35g, alte zaharuri 6.4g), apă 17g, proteine 0.19g, fibre 0.2g; valoare energetică 329kcal.
Miere culeasă ȋn mai 2020.
Disponibilitate: În Stoc